EWINGSDALE RESIDENCE

CLIENT BRIEF: An alteration and addition to a 1980s 2-storey brick veneer home. Extend the house to include a new open-plan living area to take advantage of the views to the garden and pool area. A new kitchen and spacious entry, and better connect the indoor and outdoor areas. 

SOLUTION: Create a dramatic new entry/arrival point with the removal of a bedroom on the first floor, directly above to create a double-storey void. The entry becomes a point of orientation and is a strong visual link to other key areas of the house. The house was extended toward the pool with a large open-plan area, comprising of a living and dining area and an open-plan kitchen. The kitchen includes a hidden walk-in pantry. By adding a 6x8m area to the north-end of the building, the living areas have doubled in size. Two wide-set bi-folding doors make up the north facade with integrated, retractable flyscreens. When open, the living area and pool are connected seamlessly.

 

Other Projects

WATEGOES RESIDENCE
COORABELL RESIDENCE
FERNLEIGH RESIDENCE
BYRON RESIDENCE
EWINGSDALE RESIDENCE
BANGALOW RESIDENCE
FEDERAL RESIDENCE
SKINNERS SHOOT RESIDENCE
STAGHORN RESIDENCE
SYDNEY PROJECTS